zondag 14 september 2014

English Scones

English scones? Yes, please. Why? Cause I'm in LOVE with them! Ik ben echt verslaafd aan scones, en als je ze zonder clotted cream en met iets-wat-gezonder-dan-jam-is neemt zijn ze niet eens dikmakend! It's Magic! Als je de melk vervangt door amandelmelk zijn ze ook nog eens vegan :O. Maar met jam en clotted cream is natuurlijk wel een stuk lekkerder :P




Ingrediënten (voor 4 personen):
Deeg
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 40 gram margarine
- 125 ml melk (of amandelmelk als je het vegan wilt maken)

Voor erop
- clotted cream (bij de jumbo te koop)
- jam
- iets anders creatiefs dat je zelf mag bedenken


Bereidingswijze:
Duur: 5 min bereidingstijd + 15 min oventijd
  1. Verwarm de oven voor op 220℃ en vet een bakplaat in of leg er bakpapier op.
  2. Zeef de bloem en het zout in een kom. Wrijf de margarine erdoor.
  3. Schenk de melk erbij en meng het deeg tot het zacht en stevig maar vooral niet plakkerig is.
  4. Kneed het deeg lichtelijk (niet te lang!) en rol het uit tot het minstens 2 cm dik is. Gebruik een glas om rondjes uit het deeg te snijden, en leg ze op de bakplaat.
  5. Bestrijk de scones met een beetje melk voor ze de oven in gaan om ze een mooie goudglans te geven. Bak ze nu 12-15 minuten tot je die mooie kleur te zien krijgt. Laat ze een paar minuten afkoelen en de (soort van) high tea kan beginnen!

Tip!
Je kunt ze ook hartig maken. Voor deze recepten kun je op mijn blog zoeken naar: 'Cheesy Scones'.

Geen opmerkingen: