English scones? Yes, please. Why? Cause I'm in LOVE with them! Ik ben echt verslaafd aan scones, en als je ze zonder clotted cream en met iets-wat-gezonder-dan-jam-is neemt zijn ze niet eens dikmakend! It's Magic! Als je de melk vervangt door amandelmelk zijn ze ook nog eens vegan :O. Maar met jam en clotted cream is natuurlijk wel een stuk lekkerder :P
Ingrediënten (voor 4 personen):
Deeg
- 250 gram bloem
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 40 gram margarine
- 125 ml melk (of amandelmelk als je het vegan wilt maken)
Voor erop
- clotted cream (bij de jumbo te koop)
- jam
- iets anders creatiefs dat je zelf mag bedenken
Bereidingswijze:
Duur: 5 min bereidingstijd + 15 min oventijd
- Verwarm de oven voor op 220℃ en vet een bakplaat in of leg er bakpapier op.
- Zeef de bloem en het zout in een kom. Wrijf de margarine erdoor.
- Schenk de melk erbij en meng het deeg tot het zacht en stevig maar vooral niet plakkerig is.
- Kneed het deeg lichtelijk (niet te lang!) en rol het uit tot het minstens 2 cm dik is. Gebruik een glas om rondjes uit het deeg te snijden, en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk de scones met een beetje melk voor ze de oven in gaan om ze een mooie goudglans te geven. Bak ze nu 12-15 minuten tot je die mooie kleur te zien krijgt. Laat ze een paar minuten afkoelen en de (soort van) high tea kan beginnen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten