woensdag 17 september 2014

Exclusieve Herfstige Truffel Pasta

Dit pastarecept is een mega exclusief gerecht terwijl het echt in no time gemaakt is. Super handig dus als er mensen bij je komen eten en je geen tijd hebt om iets super ingewikkelds te maken. Ik heb 't gister gegeten en het past heel goed bij de (beginnende) herfstdagen als er buiten een waterig zonnetje schijnt en je lichaam om de smaak van verse paddestoelen begint te vragen. De speciale smaak van de truffel geeft het gerecht vooral die ene herfstsmaak. Alsof je net uit het bos terugkomt met een truffel, die je speciaal voor jouw gasten bent gaan zoeken ;P.





Ingrediënten (voor 3 personen):
- 1 verse truffel (ongeveer 5 cm doorsnee)
- 250 gram pasta
- 250 gram creme fraîshe
- scheutje olie
- peper en zout


Bereidingswijze:
Duur: zie pastaverpakking
  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. In de laatste minuten van de pasta snij je dunne plakjes van de truffel. 
  3. Doe de olie in een bakpan. Als de olie heet is doe je een deel van de truffel in de pan (bewaar de mooiste voor de versiering :)) 
  4. Blus de truffel in de olie af met crème fraîshe. Doe de pasta erbij en... serveren maar! 
  5. Strooi net voor het eten met de meest kunstige bewegingen de plakjes truffel erover als decoratie.

Kooktip! Ik koop mijn truffels bij Heerlijk en Eerlijk in Groningen op de markt. Ze staan er altijd op zaterdag en de twee mannen die daar werken hebben duidelijk super veel verstand van paddestoelen en verkopen ook heerlijke dressings (probeer eens de balsamico met vijgen en dadels :D).
Check: http://www.heerlijkeneerlijk.com


Geen opmerkingen: