Dit pastarecept is een mega exclusief gerecht terwijl het echt in no time gemaakt is. Super handig dus als er mensen bij je komen eten en je geen tijd hebt om iets super ingewikkelds te maken. Ik heb 't gister gegeten en het past heel goed bij de (beginnende) herfstdagen als er buiten een waterig zonnetje schijnt en je lichaam om de smaak van verse paddestoelen begint te vragen. De speciale smaak van de truffel geeft het gerecht vooral die ene herfstsmaak. Alsof je net uit het bos terugkomt met een truffel, die je speciaal voor jouw gasten bent gaan zoeken ;P.
Ingrediënten (voor 3 personen):
- 1 verse truffel (ongeveer 5 cm doorsnee)
- 250 gram pasta
- 250 gram creme fraîshe
- scheutje olie
- peper en zout
Duur: zie pastaverpakking
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- In de laatste minuten van de pasta snij je dunne plakjes van de truffel.
- Doe de olie in een bakpan. Als de olie heet is doe je een deel van de truffel in de pan (bewaar de mooiste voor de versiering :))
- Blus de truffel in de olie af met crème fraîshe. Doe de pasta erbij en... serveren maar!
- Strooi net voor het eten met de meest kunstige bewegingen de plakjes truffel erover als decoratie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten