zondag 28 september 2014

Mediterraanse vlecht

Ik ben echt vèt trots op dit recept. Het is een eigen creatie. Door de verschillende smaken die allemaal redelijk dominant zijn door elkaar krijg je een bom van smaak en heerlijkheid! Je serveert het met een groene salade of iets anders naar keuze. Ik zou wel iets doen wat een niet te sterke smaak heeft om te compenseren met de Mediterraanse vlecht.




Ingrediënten (voor 4 à 5 personen):
- 250 gram bladerdeeg
- 200 gram verse spinazie
- 80 gram verse geitenkaas
- ongeveer 7 stuks gedroogde tomaten
- ongeveer 10 zwarte olijven
- hand vol pijnboompitten


Bereidingswijze:
Duur: 15 min (voorbereiding) + 40 min (oventijd)

1: Kook de verse spinazie en laat hem uitlekken. Druk hem extra aan met een lepel om al het vocht eruit te halen.

2: Leg het bladerdeeg op een plaat waar je van te voren al bloem overheen gestrooid hebt. 

3: Rol het deeg uit tot het ongeveer 0,5 cm dik is en een rechthoekige vorm heeft.

4: Snij vervolgens aan de zijkant van de rechthoek snedes van ongeveer 8 cm die schuin lopen. Doe dit aan beide kanten zodat je stroken van ongeveer 4 cm krijgt. Hiermee ga je straks de rol in elkaar vlechten.

5: Leg de afgekoelde spinazie in een strook in het midden van het bladerdeeg (in de lengte) en stapel de plakjes geitenkaas, gedroogde tomaten, olijven en pijnboompitjes erop.

6: Vlecht de stroken nu in elkaar: leg de strook rechts achter schuin over de vulling, dan links, dan rechts enzovoorts (alsof je aan het invlechten bent). Vouw als je klaar bent de voor en achterkant naar binnen zodat de rol volledig afgesloten is van lucht.

7: Doe hem nu ca 40 minuten in de oven en serveer hem gelijk met een groene salade of iets anders naar keuze.

Kooktip! Als je de rol meer als bijgerecht wilt maken kun je hem ook vullen met veldsla in plaats van spinazie om hem minder zwaar te maken.

1 opmerking:

Anoniem zei

super mooi en vet lekker ;P