maandag 26 januari 2015

Double Chocolate Chip Cookies

Ik weet het...alwéér koekjes. Maar koekjes zijn gewoon heel erg makkelijk om te maken, super snel en heel erg lekker. Al helemaal als je niet zo lekker voelt en je wilt gewoon op de bank liggen en chocola eten. Dan zijn deze koekjes dé oplossing! Een heerlijke combinatie van brownie en chocolade koekjes. Jammie!




Ingrediënten (voor 12 stuks):
- 225g zachte boter
- 70g witte basterdsuiker
- 70g bruine basterdsuiker
- 1 eierdooier
- 2 tl vanillearoma
- 225g bloem
- 40g cacao
- mespuntje zout
- 110g witte chocola
- 50g pure chocola
- 50g melkchocola


Bereidingswijze:
Duur: 30 minuten


1. Verwarm de oven voor op 190℃ en bekleed 2 a 3 bakplaten met bakpapier.

2. Doe de boter en de 2 soorten suiker in een kom en meng ze goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.

3. Klop daarna de eierdooier en het vanillearoma erdoor.



4. Zeef nu de bloem en de cacao erdoor en roer alles goed door elkaar.

5. Om de chocolade in magisch perfecte stukken te breken pak je een deegroller (of een steelpan/hamer als je geen deegroller hebt), doe je alle chocolade in een plastic zakje en zoek een ondergrond waar je goed met de deegroller op de chocola kunt slaan. Ik heb zelf een dikke snijplank gebruikt.

6. Sla nu net zo lang op de chocola tot hij er ongeveer zo uit ziet als de foto hier boven. 


Als je niet tevreden bent over de grootte van je stukken chocola kun je ze nog altijd perfectioneren door ze in kleinere stukjes te snijden.

7. Voeg nu de chocoladesukken toe aan je beslag en roer alles door elkaar. Maak bolletjes van het deeg en verdeel die met ruime afstand ertussen op de bakplaten. Plet ze een beetje want de vorm gaat nauwelijks veranderen in de oven.  

8. Bak de koekjes 12-15 minuten. Haal ze eruit als ze nog redelijk zacht zijn, anders worden ze heel erg kruimelig en ik vind zelf iets zachter veel lekkerder.

9. Leg ze op een rooster om ongeveer 5 minuten af te laten koelen.

 10. Ik was een beetje enthausiast met het decoreren dus ik heb overal strikjes omheen gedaan en alle doosjes en versiersels die ik maar kon vinden voor de deco gebruikt ;P (dat zie je waarschijnlijk wel terug als je naar de foto’s kijkt).

Geen opmerkingen: