zaterdag 21 februari 2015

Spagetti alla Trapanese

Dit pastarecept wordt zonder twijfel je favoriete recept om te maken, om te serveren en om te eten! Het is het eerste recept wat ik zelfstandig kon maken en het is nu nog steeds mijn lievelingsrecept. Tijdens het koken heb je al gelijk de heerlijke geuren van geroosterde amandelen, verse basilicum en versgeraspte kaas. Het is super makkelijk om te maken en kost maar 20 minuten.





Ingrediënten (voor 5 personen):
- 500 gram spagetti
- 150 gram amandelen
- 1 teen knoflook
- 2 basilicum planten
- 2 stukken parmezaanse kaas (1 door de pasta en 1 eventueel erover)
- olijfolie
- peper en zout
- 500 gram fijngeknepen cherry tomaatjes


Bereidingswijze:
Duur= 20 minuten

1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in zout water.
2. Maal ondertussen de amandelen, basilicum en de knoflook allemaal apart van elkaar fijn. Warm de fijngemalen amandelen op in een pannetje op laag vuur, let op dat het niet aanbrandt!
3. Terwijl de amandelen aan het opwarmen zijn rasp je één van de Parmezaanse kazen in een kom.
4. Om de tomaatjes fijn te knijpen doe je ze in een boterhamzakje (of een ander soort zakje) en knijp je lichtjes in alle tomaatjes zodat er een redelijk wijde barst in komt. Als je dit niet doet zal de binnenkant van de tomaatjes heel heet worden en loop je kans je mond te verbranden (not very plezant). 

5. Zodra de pasta gaar is giet je hem af en meng je alle ingrediënten door elkaar: de spaghetti, amandelen, knoflook, basilicum, kaas, peper en zout en de tomaatjes. En voila! Jouw meest heerlijke pasta gerecht die je ooit gaat maken is klaar.

Geen opmerkingen: