Ik ben een paar weken bezig om te proberen zonder verpakking inkopen te doen. Je gaat dan net als in de oude jaren naar de markt en naar de winkel met je eigen potjes en pannetjes. Ik had al een hele tijd zin in tortilla's maar die mochten natuurlijk niet gekocht worden omdat ze in plastic verpakt waren. Toen bedacht ik me 'Hé, ik kan ze natuurlijk ook zelf maken!'. Dus zo heb ik dit recept gevonden en het was zó een groot succes dat ik het wel moést delen. Dit is dus een van de eerste officiële recepten zonder verpakking. Erg goed voor het milieu en erg lekker voor je buikje.
Ingrediënten (voor 8 tortilla's):
- 300 gram (spelt)bloem
- halve theelepel zout
- 125 ml warm water
- scheut olijfolie
Bereidingswijze:
Duur: klein uurtje (10 minuten maaktijd + 30-60 minuten rusttijd)
- Meng het zout door de bloem
- Voeg olie en water toe en kneed minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Mocht het deeg te kruimelig zijn voeg dan nog wat water toe
- Dek af met een vochtige theedoek en laat 30-60 minuten rusten
- Verdeel de deegbal in 8 stukken
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit in een cirkel
- Bak in een droge koekenpan, op middelhoog vuur, 1 tot 1,5 minuut per kant. Niet te lang, want dan worden de tortillas te droog en kun je ze niet meer oprollen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten