woensdag 1 juli 2015

Kruidenboter

Je hebt vast wel eens gasten thuis die gezellig komen eten. Maar vooraf wil je natuurlijk net als in een restaurant lekker stokbrood met kruidenboter serveren. Maar waarom zou je kruidenboter kopen als je het in nog minder tijd zelf kunt maken. Dit recept is geweldig! Zonder verpakking, alleen maar natuurlijke ingrediënten en super snel en makkelijk te maken!





Ingrediënten:
- 150 gram zachte boter
- 1 hand verse platte peterselie
- citroenschil naar smaak ( ik doe meestal de hoeveelheid van 1 tl omdat ik de smaak van citroenschil niet heel lekker vind maar het geeft wel een goede toevoeging aan de kruidenboter)
- 1 teen knoflook
- peper en zout



Bereidingswijze:
Duur: 5-10 minuten

  1. Hak de peterselie en knoflook fijn boven een kom. Rasp de citroen erbij.
  2. Meng de peterselie, knoflook, citroenrasp, peper en zout door de boter en meng alles goed door elkaar tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeelt zijn door de boter
  3. Voeg naar smaak extra peper, zout, citroen of peterselie toe en klaar!

Serveer met stokbrood voor de maaltijd.


Geen opmerkingen: