Ingrediënten (voor ongeveer 14 stuks):
Voor de koek-
- 120 gram boter
- 175 gram bloem
- 60 gram kristalsuiker
Voor de caramel-
- 175 gram boter
- 120 gram kristalsuiker
- 3 el golden syrup
- 400 ml gecondenseerde melk
Bereidingswijze:
Duur: ± 4 uur (10 minuten + 20-25 minuten baktijd + 6-8 minuten suddertijd en 2-3 uur opstijftijd)
1. Verwarm de oven voor op 180℃ en bedek een (bij voorkeur vierkant of rechthoekig) bakblik met bakpapier.
2. Eerst gaan we het deeg maken. Mix hiervoor de boter, bloem en suiker tot een kruimelig deeg.
3. Schep het deeg in de bakvorm en druk het redelijk stevig aan om een mooie gladde bodem te maken.
4. Bak de zandkoek 20-25 minuten in de oven totdat hij mooi goudkleurig is geworden.
6. Laat dit mengsel 6-8 minuten sudderen tot het als een echte caramelsaus indikt.
8. Snijdt de plak in ongeveer 14 repen. Serveer rond kamertemperatuur als toetje of bij een kopje koffie of thee!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten