zondag 29 november 2015

Pumpkin Pie

Oké, ik heb dus nog nooit een pumpkinpie gemaakt. gewoon simpelweg omdat we in Nederland geen Thankgiving vieren en het ook niet zo gewoon is om allemaal dingen van pompoen te maken. Ik moet wel zeggen dat het een... interessante smaak was. Lekker! Maar niet iets wat je zomaar ergens in een Nederlands cafeetje tegenkomt. Ala je dit wilt proberen is het wel belangrijk om even na te denken 1) Vind ik pompoen lekker? (zo niet, dan vind je dit ook niet lekker) en 2) Hou ik van zware taarten? (zo niet, zou ik dit niet maken want het is nogal rijk en vullend). Het recept komt trouwens van de BBC omdat ik niet wist hoe het zou moeten worden heb ik maar niet gelijk een eigen creatie bedacht (zoals meestal), maar veilig een al bestaand recept uitgeprobeerd. Hoop joe like!



Ingrediënten:
Voor de taart:
- 500 g deeg
- 550 g pompoen (geschild en in stukken gesneden)
- 175 g licht basterdsuiker
- 2 eieren
- 142 ml slagroom
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl gemberpoeder
- schraapsel van nootmuskaat

Voor de pecan/mapel room:
- 142 ml slagroom
- 5 el maple syrup
- 25 g pecan noten (gehakt)


Bereidingswijze:
Duur: 50+20+10+60+extra mix-/afkoeltijd= ±2,5 uur
  1. Leg de stukken pompoen op een ovenplaat en doe ze 50 minuten in de oven (op 180 graden) tot ze zacht genoeg zijn om de prakken.
  2. Rol het deeg uit zodat je het in de taartvorm kunt doen. Je gaat hem nu blind bakken, dit houdt in dat je er gewicht op legt zodat het deeg niet gaat rijzen, maar gewoon plat blijft. Doe het 15-20 minuten in de oven nadat je er bv een kleinere taartvorm op hebt gelegd. Haal dan het gewicht weg en bak hem nog eens 10 minuten tot hij goudkleurig is geworden.
  3. Zet de oven nu lager. Op 140 graden. Meng alle ingrediënten (pompoen, suiker, eieren, slagroom en kruiden) in een blender en meng alles tot een zacht geheel. Schep het in de taartvorm en doe 1 uur in de oven tot de vulling uitzet (hij zal nog inzakken als hij afkoelt).
  4. Terwijl de taart afkoelt kun je de pecan/maple room maken. Hiervoor klop je de slagroom zo stijf mogelijk op. Vervolgens schep je de pecannoten en maple syrup erdoor. Als je het net schept maar roert of mixt dan heb je grote kans dat de room gaat schiften en dat wil je niet.
  5. Nu is hij klaar om te serveren bij de thee of als toetje bij je Thanksgiving Dinner! 

Geen opmerkingen: