donderdag 3 december 2015

Magische Taart

Ik was op vakantie en heb een amazing tijdschrift ontdekt die 'Gourmand' (vertaling is iets in de trant van Lekkerbek) heet, waar allemaal super leuke en easy recepten in staan. Onder andere dit recept voor 'le gâteau magique' (= Magische Taart) die super lekker en leuk is. Je vraagt je misschien af "Huh? Magische taart? Wat?' net zoals ik had in het begin. Maar het is heel simpel. Je maakt een taart en op een magische manier bestaat die uit 3 lagen! Onderste laag is een flan, de middenlaag is een crème en de bovenste laag is gouden koekje... Super gaaf!


Ingrediënten (voor ±10 personen):
- 100 gram bloem
- 55 gram melkpoeder
- 1 citroen
- 4 eieren
- 125 gram gesmolten boter
- 110 + 15 gram suiker
- 55 cl water
- poedersuiker en evt rood fruit om te decoreren


Bereidingswijze:
Duur: 5 uur (20 minuten voorbereiding + 50 uur baktijd + 4 uur koelkast)
  1. Verwarm de oven voor op 150℃.
  2. Meng eerst bloem met melkpoeder om klontjes te voorkomen. Voeg de rasp van de hele citroen te en het sap van de helft van de citroen.
  3. Scheidt de eieren en klop de eigeels met de 110 gram suiker tot een luchtige mousse. Giet de gesmolten boter er met een spatel door. Voeg ook het bloem-en-melkpoeder-mengsel toe. Voeg het water toe. Het mengsel wordt nu mega vloeibaar, maar dat is normaal. Don't worry.
  4. Klop nu de eiwitten stijf met de overgebleven 15 gram suiker. Als ze helemaal stijf zijn voeg je ze toe aan het vloeibare deeg door ze er voorzichtig door te roeren.
  5. Giet het deeg in een van te voren ingeboterd en met bloembesprenkeld bakblik en laat de taart 50 minuten in de oven staan tot hij goudbruin wordt aan de bovenkant. Als hij klaar is laat je hem even afkoelen en vervolgens een nacht/±4 uur in de koelkast staan om die echte 3 lagen te krijgen.
  6. Zeef er wat poedersuiker overheen oor het serveren met eventueel wat rode vruchtjes. Voilà, de magie heeft zijn werk gedaan!



Geen opmerkingen: