woensdag 1 oktober 2014

Marshmallow rotsjes

Hmmmm, heerlijke chocola, marshmallows, nootjes, lukum en dat allemaal bij elkaar! Ik zweer, zodra je het op tafel zet is alles binnen 20 minuten op! Het is gewoon niet te geloven zo lekker smullen. Het is nu een van mijn lieveling zoetigheden om te maken omdat het super easy is en heel erg mooi door alle kleuren. Door de verschillende kleuren en texturen is het een feest voor the eye and the ear!





Ingrediënten (voor 6 personen (voor 5 als je met vreetzakken eet ;P):
- 50 gram melkchocolade
- 150 gram pure chocolade
- 25 gram boter
- 50 gram marshmallows
- 100 gram nootjes (bijv pistachenoten, macadamia, pecannoten, pinda's, amandelen)
- 100 gram Lukum (dat is een soort Truks fruit maar dan zonder kokos eromheen), (in stukjes van ongeveer 0,5 cm)




Bereidingswijze:
Duur: 20 min (voorbereiding) + 2 uur (koelkast)


1: Doe alle chocolade en de boter in een kom en zet de kom in een pan met kokend water (au bain marie). Roer de chocola tot die gesmolten is en bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier terwijl de chocola smelt.

2: Schep de marshmallows en de rest van de ingrediënten bij de chocola en meng ze door elkaar.

3: Verdeel het mengsel in de cakevorm en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. 

4: Haal het gebak uit de vorm door middel van het bakpapier en snijdt het in groffe stukken. Serveer een beetje delicaat gegooid op een schaal :). En smullen maar.

Geen opmerkingen: