Ingrediënten (voor 1 liter melk):
- (voor het weken: water + 1 el citroensap)
- 120 gram havermout
- 1 liter water
- snufje zout
Bereidingswijze:
Duur: 1 nacht ± 10 minuten + evt paar minuten uitzeven
1. Voeg de havermout, water en citroensap bij elkaar in een grote kan of kom en laat het 1 nacht in de koelkast weken.
2. Doe de havermout, de liter water en zout in een blender en blend het mengsel tot het helemaal glad is.
3. Optioneel: zeef de melk met een theedoek om het papje van de havermout eruit te halen. Als je dit doet houdt je alleen de melk over (zonder het laagje geblende haver). Ik doe dit zelf niet omdat ik de melk eigelijk alleen voor door de havermout gebruik en haver door de havermout vindt ik no problemo!
Bewaar de melk in de koelkast (blijft ongeveer 4-5 dagen goed)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten