woensdag 10 september 2014

Pecan Perfect Pie

Ik heb dit recept een paar jaar geleden ontdekt maar kon het recept daarna niet meer vinden ;,( Dus heb ik een eigen variant geprobeerd te maken, en het is zonder twijfel de lekkerste taart die je ooit gaat eten! Ik heb hem een paar keer gemaakt voor andere mensen en het is nu hun lievelingstaart everrr.




Ingrediënten (voor 8 personen):
Deeg:
- 200 gram bloem
- 120 gram boter
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 á 2 eetlepels koud water

Vulling (mjam mjam :P):
- 70 gram boter
- 100 gram basterdsuiker
- 140 gram Golden Syrup
- 2 losgeklopte eieren
- 1 theelepel vanillearoma
- 120 gram pecannoten


Bereidingswijze:
Duur= 15 min + 15 min + 35-40 min
Verwarm de oven voor op 200℃.

1. Strooi de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Voeg de suiker toe en genoeg water om een stevig maar niet plakkerig deeg te maken.

2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het ongeveer 15 minuten in de koelkast. Zo wordt het deeg stevig genoeg om mooi uit te rollen.

4. Als het deeg stevig genoeg is rol je het uit op een met bloem bestoven werkplek. Bekleed een taartvorm van ±20 cm in doorsnee met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en zet de vorm 15 minuten in de koelkast.

5. Verwarm voor de vulling de boter, suiker en Golden syrup in een steelpannetje op laag vuur tot het mengsel gesmolten is. Haal dan de pan van het vuur en klop snel de losgeklopte eieren en de vanille erdoor. 

























6. Maal de pecannoten grof in een mixer of een vijzel en roer ze door het suikermengsel. Schenk de vulling in de taartbodem en bak de Pecan Pie 35-40 minuten, tot  het oppervlak krokant en gekarameliseerd. Iets laten afkoelen zodat de vulling zacht en stroperig wordt. Serveer warm of koud (warm is het lekkerst :)).

1 opmerking:

Anoniem zei

Toen ik voor het eerst een stuk Pecan Perfect Pie proefde, was ik volkomen van mijn stuk. Heerlijk. Wel machtig, maar allemachtig lekker. Zeer aanbevolen!

G. en I.