zondag 2 november 2014

TAPAS: Berto's Hummus

Mijn vader maakt al sinds ik het me kan herinneren zijn eigen hummus. Hij maakt 'm voor iedereen die bij ons komt eten en elke keer vragen ze: "Anaïs, kun je dit recept niet op je blog zetten? Ik vind 't zóóó lekker!" Dus bij deze, speciaal voor jullie <3 en voor de mensen die het niet kennen: het is super easy, super snel en ook nog eens super lekker en 1000 keer lekkerder dan de hummus van de supermarkt!




Ingrediënten (voor 4-8 personen):
Voor de hummus:
- blikje kikkererwten van circa 400 gram
- 1 uitje, gesnipperd
- het sap van een halve citroen
- 1 theelepel Tahina (sesampasta) 
- olijfolie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepels komijnzaad
- enkele schijfjes jalapeno-peper of een snufje cayennepeper
- peper en zout 

Voor erbij:
- wortels
- komkommer
- Marokkaans of Turks brood


Bereidingswijze:
Duur: 15-20 minuten
1: Laat het blik kikkererwten uitlekken.

2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan. Als de olie heet is, doe er dan het komijnzaad bij. 

3: Snijd in de tussentijd de ui in kleine blokjes. 

4: Als de komijnzaadjes beginnen te knisperen doe er dan de gesneden ui bij en laat het op een zacht vuurtje garen.
5: Zodra de ui mooi goudgeel van kleur is doe je er de kikkererwten bij en bak je het geheel op een hoog vuur.

6: Kies een grote, hoge bak uit waar je straks de kikkererwten in kunt pureren met een mixer. 

7: Pers een halve citroen en schenk het in de grote, hoge bak samen met de Tahin.

8: Schep vervolgens de warme kikkererwten erbij en voeg een flinke scheut olijfolie, de koriander, peper en zout toe. Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg voor de pittigheid naar smaak jalapeno-peper, cayennepeper of chillipoeder toe. 

9: Doe de hummus in een kom en serveer het WARM! (zo doen ze dat ook in 't midden-oosten :))

Kooktip! Pas de hoeveelheden van de kruiden aan naar smaak. Mijn vader werkt nooit met dezelfde hoeveelheden maar doet het altijd naar smaak. Als je koriander lekker vind, doe er dan bijvoorbeeld lekker veel koriander door. Meestal doet pap gewoon een scheut/snufje. Succes!

1 opmerking:

Anoniem zei

geweldig! Ik heb t voor gasten gemaakt en ze gaan nu allemaal op je blog kijken :D
Dankjewel Anaïs!